Elitserien dag 1-3

Vi får be om ursäkt för lite dålig uppdatering, men vi har haft dålig tillgång till internet den senaste veckan. Men håll till godo för här kommer en uppdatering!

Förra helgen var vi över till Skottland för att spela Glynhill Ladies International. Spelmässigt är vi nöjda med spelet, men resultatmässigt är vi såklart inte nöjda. Dock var det en bra genomkörare inför elitserieveckan här i Sollefteå.  Tisdag morgon anlände vi till Sollefteå för att avsluta Elitserien. Första dagen hade vi Härnösand/Folksam och Sveg/ICA Supermarket som motståndare. Vi gjorde en kanonmatch mot Folksam och hade flera chanser att sätta ordentlig press på de. Tyvärr tog vi inte de och de vann. Lite synd men vi tog med oss det bra spelet och det härliga ”goet” till fortsättningen. Nästa match mot ICA började mycket illa. En nolla i första sen kom en riktig plattomgång och Sveg fick ta en 5:a. Efter mycket pepping och omladdning började vi sakta men säkert arbeta oss tillbaka. 7-6 ledde Sveg med efter 7 omgångar. Men mer orkade vi inte och Sveg gick segrande ur matchen.

Dag två blev mycket bättre. En stabil vinst med 10-2 mot Sveg/Fjällbrynt och en mycket viktig seger mot Skellefteå/Alltele. Härlig dag men serien var jämn. Mycket stod på spel inför matchen mot Gävle/EGA i morse, men vi hade fortfarande allt i egna händer. Vi spelade grymt första halvan och skaffade en ledning med 5-0 till paus. Efter den började det hända saker med isen och vi började tappa farterna. Detta gjorde att Gävle hämtade i kapp till 5-4. Men i sista omgången kunde vi säkra vinsten med en öppen utslagning. Revanschen för JSM-finalen var därmed ett faktum! 

Inför sista grundspelsmatchen fanns otroligt många olika scenarier. Men vi nästan klara för slutspel. Matchen mot Karlstad gällde om 2:a-platsen i grundserien. Svajig match där vi inte lyckades stå emot hela vägen. Under matchen blev vi definitivt klara för slutspel, eftersom Sveg/Fjällbrynt förlorade sin match mot Härnösand. Då var ett delmål avklarat! 

Imorgon blir det träning på förmiddagen och sedan match mot Sundbyberg i nedre pagen kl 16.00. Vi är otroligt laddade och humöret är på topp.

För linescores och övriga resultat se Curlingkanalen.

/Team Lofsdalen

There are no comments on this post.

Lämna en kommentar